Enginia nu Smart Industry Ambassadeur

Smart Industry is voor grote én kleine organisaties. Enginia draagt eraan bij dat klanten de stap kunnen maken naar Smart Industry en daarom hebben wij ons aangemeld als ambassadeur van Smart Industry. 

Enginia Powering Smart Industry 350pxl

Wij merken dat klanten de komende jaren een transformatie gaan maken naar Smart Industry. Onze ambitie is om bij bedrijven in de maakindustrie, door de versnelling van digitalisering en automatisering, de –internationale- concurrentiekracht te vergroten. De inzet van de juiste software zorgt ervoor dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst en op een beheersbare manier kunnen werken aan productiviteitsgroei.  

Smart Industry ambassadeur toelichting

Smart Industry Ambassadeurs zijn bedrijven en instellingen die klaar zijn voor de toekomst en actief bijdragen aan de realisatie van de actieagenda Smart Industry. Zij beschikken over kennis die zij graag delen met het Smart Industry netwerk.

Achtergrond Smart Industry actieagenda

Vorig jaar is op de Hannover Messe het rapport Smart Industry, Dutch Industry fit for the future gepresenteerd. Het rapport beschrijft de transitie van de industrie naar een digitale wereld waarin ICT diep doordringt in alle facetten van het productieproces. Smart Industry wordt gedreven door een slimme inzet van ICT waardoor machines onderling met elkaar verbonden zijn en slim kunnen worden aangestuurd. En niet alleen binnen de fabriek, maar ook tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en klanten. Het draait om een combinatie van de inzet van productietechnologie, digitalisering en een netwerkaanpak (zie figuur). En het gaat om slimme producten, processen en diensten. Smart Industry is geen ontwikkeling van de toekomst, het gebeurt hier en nu en het gaat een nóg grotere vlucht nemen. We zien dat andere landen bepaald niet stil zitten. Onder meer Duitsland, België, Denemarken, de VS en China zetten stevig in op deze ontwikkeling. Het rapport was voor minister Kamp van Economische Zaken aanleiding om het Team Smart Industry te vragen een concrete Actieagenda op te stellen. Deze agenda moet bijdragen aan een Nederlandse industrie die de vruchten van de digitale kansen plukt en zo concurrerend wordt op de wereldmarkt, nu én in de toekomst. 

Wil je weten wat wij op het gebied van Smart Industry voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op voor een oriënterend gesprek.

Contact formulier

Wat is uw naam?
Invalid Input
Geef uw telefoonnummer op zodat we in het geval van vragen contact met u kunnen opnemen.
Vul hier uw e-mail adres in, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Invalid Input
Als je nog een vraag hebt, vul je dat hier in.
Ik ben geen robot
Invalid Input