Dieseko creëert ruimte voor innovatie met Teamcenter en Solid Edge

Dieseko Group in Sliedrecht, fabrikant van trilblokken en hydraulische funderingssystemen, streeft ernaar zijn klanten wereldwijd succesvol te maken door gebruik van innovatieve apparatuur en uitstekende service. Dieseko koos in 2016 voor Teamcenter Rapid Start Product Data Management software (PDM), om de implementatie en het rendement op investeringen te versnellen. Met hulp van Enginia is deze software geïmplementeerd en in gebruik genomen. (Lees ook het artikel over de start van deze PLM implementatie).

Met Teamcenter Rapid Start heeft Dieseko één systeem waarmee ze kunnen doorgroeien van PDM naar geavanceerd Product Lifecycle Management (PLM). Teamcenter is de sleutel in de strategie van Dieseko voor digitalisering en automatisering en helpt hen bij het wereldwijd klanten succesvol maken door middel van innovatieve apparatuur en klantenservice. Teamcenter beheert Solid Edge-ontwerpen en andere product gerelateerde gegevens en stroomlijnt bedrijfsprocessen bij ontwikkeling, verkoop, inkoop, productie en service.

“We willen alle upstream en downstream processen in ons bedrijf faciliteren. We hebben één waarheid in het hele bedrijf en alle afdelingen gebruiken dezelfde informatie, dus er is veel, veel minder kans dat we fouten maken.”
Rob Eijkens, Manager Innovation & Product Development

Het gemak van het hebben van alle product gerelateerde informatie in één systeem verhoogt bij Dieseko de productiviteit in het hele bedrijf. Met het brede bereik van Teamcenter – buiten de engineering werkgroep om- hebben ook afdelingen zoals inkoop, logistiek en productie zicht op actuele, accurate productinformatie.

“Ik besteed en meer tijd aan ontwikkeling en minder aan het beantwoorden van vragen van mensen die moeten weten of ze de juiste informatie hebben.”  Timo van Dongen, Engineer