Enginia is EMEA’s Top Partner Lifecycle Collaboration Software van Siemens

Hengelo, 28 januari 2021 Enginia is voor de inspanningen over 2020 door Siemens Digital Industries Software erkend met drie awards. De titels EMEA’s Top Partner Lifecycle Collaboration Software en Top Partner in Benelux gingen naar het hele team van Enginia. Wout Meijer, Sales Manager Software bij Enginia, ontving de Top Sales Person award. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de Converge European Partner Leadership Summit.

Alle partners in EMEA (Europe, Middle East, North Africa) worden jaarlijks beoordeeld op ontwikkeling en groei, in zowel omzet als kennis, binnen het portfolio van Siemens Digital Industries Software.

Enginia heeft op beide aspecten groei laten zien door juist in deze uitdagende economische tijden de samenwerking met klanten en andere bedrijven in de maakindustrie op te blijven zoeken. Hierdoor heeft Enginia enorme stappen gezet in het digitaliseren van zijn klanten. Het Solid Edge portfolio is de afgelopen jaren flink uitgebreid en Enginia zet Solid Edge daardoor steeds breder in bij klanten. Het portfolio biedt niet alleen oplossingen voor 3D CAD maar ook voor bijvoorbeeld elektronica ontwerp, plaatwerk nesten en technische documentatie. Datzelfde geldt voor het NX-portfolio, waarbij Enginia als specialist zijn klanten ondersteunt in implementatie en optimale toepassing van de software. Teamcenter PLM wordt steeds meer als volwaardige PLM-oplossing gebruikt en gezien als aanjager voor innovatie en digitalisatie. Veel klanten starten met datamanagement-oplossingen in engineeringdomeinen en breiden uit naar andere afdelingen zoals inkoop, verkoop, productie en service.

Daarnaast groeit Enginia mee met het groeiende Siemens portfolio. Denk aan de toevoeging van het low-code platform Mendix en de cloudoplossing Mindsphere. Samen met zijn klanten groeit Enginia door tot marktleider op het gebied van Industrie 4.0.

“Wat een geweldige eer om de waardering van Siemens Digital Industries Software te mogen ontvangen in de vorm van deze drie Awards. Dat wij binnen heel EMEA dé Top Partner zijn voor Lifecycle Collaboration Software toont aan dat wij onze klanten in de maakindustrie verder helpen met digitalisering. Wij zijn niet alleen dé specialist voor engineering, maar krijgen hiermee de ultieme waardering dat wij specialist zijn van het hele productcreatieproces, van idee tot en met service. Wij blijven vol inzetten op Industrie 4.0”, aldus Wout Meijer, Sales Manager Software Enginia.

Paul Hörchner, Directeur Enginia: “Met de hedendaagse economische uitdagingen en omstandigheden waar onze medewerkers, klanten én leveranciers mee te maken hebben, kan ik alleen maar ontzettend trots zijn dat we dit hebben weten te bereiken. Collega’s: bedankt voor de inzet, daadkracht en creativiteit. En natuurlijk veel dank aan onze vooruitstrevende klanten die durven te innoveren in tijden van crisis.”.

Over Enginia

Enginia creëert bij toonaangevende bedrijven in de maakindustrie ruimte voor innovatie. Dit doen we door de prestaties van engineers, productieteams en het bedrijf te optimaliseren. Via onze businessunits Software, Professional Services en Engineering bieden we passende automatisering, ondersteuning door ervaren professionals en direct toepasbare antwoorden op complexe engineeringproblemen. Enginia is Platinum Smart Expert Partner van Siemens Digital Industries Software, FME Smart Industry-ambassadeur en Microsoft Silver Partner.

Onze businessunit Software biedt Product Lifecycle Management-oplossingen voor de maakindustrie. Onze CAD-, CAM-, CAE- en PLM-oplossingen en onze Rapid Start implementatie methodiek verhogen de efficiëntie en effectiviteit van engineering- en productieafdelingen, zodat er meer tijd over blijft voor innovatie.

Teamcenter® software is een modern, aanpasbaar Product Lifecycle Management-systeem dat mensen en processen, over functionele silo’s verbindt met een ‘digital thread’ voor innovatie. Vanuit de eenvoudige, intuïtieve Teamcenter-gebruikersinterface kunnen mensen in de hele organisatie gemakkelijker dan ooit technische informatie creëren, aanpassen en hergebruiken.

Teamcenter is onderdeel van het Xcelerator portfolio van Siemens Digital Industries Software. Xcelerator is een geïntegreerd portfolio van software, diensten en een applicatieontwikkelingsplatform dat de digitale transformatiecyclus versnelt en een krachtig industrieel netwerkeffect ontsluit. Het vervaagt de grenzen tussen traditionele stand-alone engineeringdomeinen zoals elektrische, mechanische en software.

Over Siemens Digital Industries Software

Siemens Digital Industries Software stimuleert de transformatie naar een ‘digital enterprise’ waarbij engineering, productie en elektronisch ontwerp samenkomen. Het Xcelerator portfolio helpt bedrijven van elke omvang om ‘digital twins’ te creëren en te benutten zodat de verworven inzichten, kansen en automatiseringsniveaus leiden tot nieuwe innovaties. https://www.plm.automation.siemens.com/

Blijf op de hoogte