Enginia op de NEDS

Data-uitwisseling tussen aannemers en materieelorganisaties van de overheid hoe organiseer je dat veilig? Zit jij met vragen over hoe jouw leveranciers tijdig en de juiste data aan gaan leveren? En wil je weten hoe je werkinstructies en handleidingen volgens S1000D & S2000M maakt? Bezoek dan vooral stand B.03 op de NEDS.

Wij zijn een Siemens Digital Industries Software partner voor Product Lifecycle Management, inclusief 3D CAD, CAE en Data Management. Enginia levert veilige en op standaarden gebaseerde oplossingen voor gegevensbeheer van engineering, productie en service.

Met de Siemens software en een compleet dienstenpakket leiden wij klanten in de maakindustrie naar Industrie 4.0. Onze dienstverlening is gebaseerd op het uitgangspunt ‘Leiderschap, mensen, strategie en software’. Door een breed en geïntegreerde softwarepakket te bieden, zorgen we voor de stroom van technische informatie, zowel binnen als buiten de organisatie. Denk hierbij aan informatie als tekeningen en stuklijsten. Voor een closed loop-scenario bieden we cloudservices en low-code platforms. Deze oplossingen verzamelen in-use data en zetten deze data om in waardevolle informatie. Deze informatie kan zowel gericht zijn op predictive maintenance als op simulation driven innovatie.

Door onze software en adviesdiensten kunnen aannemers en materieelorganisaties van de overheid gegevens uitwisselen op basis van ISO10303 (STEP) en Sx000i. De samenwerking verloopt hiermee sneller, efficiënter én vooral veiliger.

Samenwerking met Ministerie van Defensie

In september 2020 heeft het Ministerie van Defensie een contract gesloten met Siemens solution partner Enginia en heeft Siemens Teamcenter® geselecteerd als hun standaard PLM-platform in het maritieme domein. Hiermee waarborgt Defensie het beheer van technische ontwerpdocumentatie voor het onderhoud en aanpassingen van de nieuw te bouwen schepen, waaronder het bevoorradingsschip (CSS) en de fregatten. Enginia mag dan ook niet ontbreken op de NEDS 2022.

Stand bezoeken*

Bezoek ons vooral op stand B3.0 als je meer wilt weten over de mogelijkheden voor gegevensuitwisseling. Mail ons voor de mogelijkheden om onze stand te bezoeken via events@enginia.nl. Ons bellen kan natuurlijk ook via 0541-768420. Vraag naar Jannes Beltman of Paul Hörchner. Of volg ons op LinkedIn.

*NEDS is bedoeld voor vertegenwoordigers vanuit de industrie, overheid en kennisinstellingen en is alleen te bezoeken op basis van uitnodiging.

NEDS 2021