FloEFD meet the experts event 24 april

Op 24 april organiseerde Enginia in samenwerking met Innofour een gratis “FloEFD meet the experts” event. Klanten maakten kennis met FloEFD, FloEFD is de in Solid Edge beschikbare Flow Simulatie-functionaliteit voor stromingsanalyses van gassen en vloeistoffen en thermische studies.

Demonstraties werden gedaan door Technical Manager FloEFD Products Boris Marovic en simulatie expert Christophe Vandevelde van Siemens PLM Software. Door gebruik te maken van de modellen van de deelnemers zelf, kregen zij een duidelijk beeld van wat een dergelijke applicatie voor hun bedrijf kan betekenen. De deelnemers waren juist door deze persoonlijke benadering zeer enthousiast.

Wat is FloEFD

FloEFD stelt je in staat om CFD-simulaties vroeg in het ontwerpproces te integreren en zo de minder gewenste ontwerpopties te negeren. FloEFD is snel te leren en eenvoudig in gebruik. Het elimineert de complexiteit van je proces én de kosten van traditionele CFD-software of de noodzaak dit uit te besteden. Samen met onze PLM partner InnoFour, laten wij je graag zien hoe FloEFD naadloos geïntegreerd kan worden in jouw CAD applicatie

Validatie tool of onderdeel van ontwerpproces

Simulaties worden vaak nog gezien als een validatietool. Echter wordt simulatie steeds meer een belangrijk onderdeel van de concept- en ontwikkelfase, omdat het je direct winst oplevert. Modelleren volgens bovenstaand principe, noemen we ook wel Simulation Driven Design. Ben jij nog niet bekend met dit principe? Een reden om je te informeren over wat de invloed hiervan is op jouw werkzaamheden.

FloEFD Meet the Experts Event 24 april 2019

Blijf op de hoogte