Even kennis maken met…

Peter van Rij, PLM- en ICT manager

Peter is in augustus gestart bij Enginia als PLM- en ICT-manager. Wij zijn benieuwd naar hoe hij nu tegen Enginia aankijkt. We vroegen hem het volgende:

Waarom heb je voor Enginia gekozen?

Enginia is een bedrijf in ontwikkeling en biedt de maakindustrie mooie moderne automatiseringsoplossingen voor innovatieve ontwerp en R&D processen. Dat zorgt ervoor dat Enginia ook op een innovatieve manier de diensten voor en met de klanten doet. Ik vind het fantastisch om daar onderdeel van uit te maken.

Wat doe je bij Enginia?

Ik stuur een groeiend PLM- én ICT-team aan. De moderne richtlijnen van Industry 4.0 die we ook bij onze klanten adviseren, vragen ook hoge eisen aan onze projecten én eigen ICT-infrastructuur. Denk aan de modernisatie van de ICT en de uitbreiding van de dienstverlening. Als manager geef ik sturing aan deze ontwikkelingen, zodat we een mooi en sterk team zijn die de uiteenlopende uitdagingen van de klanten aankunnen.

Wat is uniek aan Enginia

De cultuur binnen Enginia is uniek en zorgt voor een fijne werksfeer voor iedereen. Het is een cultuur waar iedereen open en eerlijk na elkaar is. Men durft hierdoor verantwoordelijkheid te nemen. Sommige onderwerpen zijn erg nieuw dus ook spannend. Dit betekent schouder aan schouder werken aan oplossingen, af en toe een pittige discussie, ook je ongelijk kunnen aangeven als je ziet dat anderen een beter idee hebben. Door deze werksfeer kan dat gewoon. Daarnaast wordt met grote regelmaat na werktijden (spel)avonden met een hapje en drankje erbij georganiseerd. Kortom de cultuur is professioneel, zonder veel politiek, open en eerlijk. Dat is in de praktijk best een zeldzaam fenomeen maar bij Enginia is dat onderdeel van het dagelijkse werk.

kennismaken met Peter van Rij