Siemens en Defensie geven via ‘handshake’ commitment voor PLM

Op 15 maart j.l. was Enginia samen met Siemens Digital Industries Software uitgenodigd bij de Koninklijke Marine. Op een indrukwekkende plek, een Luchtverdedigings- en commandofregat, ontmoeten CDR Jeroen Hodes (Directeur DMI) en Patrick Fokke (Directeur Siemens) elkaar voor de ‘handshake’. Een belangrijk moment, want het bevestigt de commitment voor een succesvolle implementatie en borging van de Siemens’  Product Lifecycle Management (PLM) software Teamcenter®, bij Defensie. Als hoofdaannemer en verantwoordelijk voor de uitvoering van het project was Enginia hier met het gehele projectteam bij aanwezig.

Eind vorig jaar bevestigde het Ministerie van Defensie al het vertrouwen in Enginia, door het tekenen van het vervolgcontract voor de uitbreiding van het Teamcenter PLM-platform. Hiermee kan Defensie ontwerp en onderhoudsgegevens op één centrale plek digitaal opslaan en beschikbaar maken gedurende de gehele instandhouding van de te bouwen schepen. De Defensie Materieel Organisatie (DMO) en de Directie Materiële Instandhouding (DMI) – Koninklijke Marine waarborgt hiermee het beheer van technische ontwerpdocumentatie voor het onderhoud en modificaties van de nieuw te bouwen schepen. (Lees het volledige bericht hierover)

“Met PLM kunnen we technische informatie via geautomatiseerde autorisatie direct opvragen zonder onnodige wachttijd en/of handmatige controle. Daarnaast is te zien wie en wanneer wijzigingen heeft aangebracht, hetgeen de transparantie in de procesketen ten goede komt. Dit maakt het proces enerzijds sneller. Anderzijds worden kosten bespaard doordat er minder inspanningen benodigd zijn om de juiste, actuele data te verkrijgen..” Aldus Hajo Mensonides, Projectleider van het PDM Project van Defensie.

“Het was een mooi moment om samen met een aantal leden van het projectteam dit moment bij te wonen. Het bevestigt de samenwerking met de Koninklijke Marine die we sinds 2020 met elkaar zijn aangegaan. Door ook de inspanning van onze gespecialiseerde partners uit de software industrie heb ik alle vertrouwen in het eindresultaat. En dat nog eens bevestigd op zo’n mooie locatie op de eerste lentedag van 2023.” Paul Hörchner, Directeur Enginia.

Over Siemens Digital Industries Software

Siemens Digital Industries Software stimuleert de transformatie naar een ‘digital enterprise’. Een omgeving waarin engineering, productie en elektronisch ontwerp samenkomen. Het Xcelerator portfolio helpt bedrijven van elke omvang om ‘digital twins’ te creëren en te benutten. De hiermee verworven inzichten, kansen en automatiseringsniveaus leiden tot nieuwe innovaties. https://www.plm.automation.siemens.com/

projectgroep Teamcenter implementatie defensie
Handshake Patrick Fokke Siemens en Jeroen Hodes DMI.

Blijf op de hoogte