Nieuwe release Solid Edge 2021

Solid Edge 2021 biedt een ultieme gebruikers ervaring. Ontwerpen gaat met deze nieuwe release net zo snel als het creatieve denkproces werkt. Naast nieuwe technologieën zoals subdivision modeling en internal components is o.a. reverse engineering sterk verbeterd. Tevens is er een nieuwe gebruikersinterface die aangedreven is door kunstmatige intelligentie (AI) en een intelligente 3D-modelzoekmachine. Hierdoor is Solid Edge 2021 dé ontwerptool voor de engineer die ruimte wil voor creativiteit en innovatie. Het Solid Edge portfolio biedt gebruikers geïntegreerde oplossingen in verschillende domeinen. Het voorkomt fouten en versnelt innovatie door het gebruik van één digitale waarheid in uw waardeketen.

Verbeterde ontwerpmogelijkheden

De op 15 juli door Siemens gepresenteerde 2021 release van Solid Edge®-software omvat verbeteringen in ontwerpmogelijkheden, zoals het nieuwe subdivision modeling. Dit is een volledig nieuwe manier van modelleren die vergaande vormvrijheid geeft aan de ontwerper.
Door het gebruik van Linked Property Text is het mogelijk om parts en assemblies te voorzien van associatieve properties zoals naam, release status, revisie, project nummer, etc. Dit zorgt voor tracability in de waardeketen: nooit meer spullen kwijt!
Tevens is er geheel nieuwe manier geïntroduceerd om externe data te gebruiken door middel van Internal Components. Dit gebruik zorgt voor lichtgewicht modellen met behoud van functionaliteit en geeft een enorme boost aan performance.

Solid Edge 2021 is naar mijn mening de beste Solid Edge-release in jaren! Er zijn veel dingen die het ontwerpproces voor onze engineers makkelijker zullen maken, ”zegt Ricardo Espinosa, R&D Engineering Manager bij Kimball. “Subdivision modeling is erg krachtig. De mogelijkheid om organische vormen gemakkelijk op te nemen in onze ontwerpen is een grote uitdaging voor ons. Het is erg belangrijk om het proces in één softwareoplossing te hebben zonder dat je gegevens hoeft te importeren, exporteren en te vertalen.

Jan Bos, Manager R&D and Engineering bij Geha in Nieuw Amsterdam heeft als Beta tester en gebruiker sinds 1997, de release al mogen testen. Hij zei er het volgende over:

“Een geweldige release, de mannen en vrouwen in Huntsville zijn weer erg druk geweest en hebben de juiste dingen gedaan. Ik moedig alle gebruikers aan om deze versie zo snel mogelijk te downloaden en te installeren, zodat je nog meer plezier hebt.”

Meer Solid Edge-portfolio verbeteringen:

  • Solid Edge Electrical: snel, nauwkeurige 2D-lay-out van industriële bedieningspanelen met nieuwe ontwerpmogelijkheden voor panelen en schakelkasten.
  • Solid Edge Model Based Definition en Solid Edge Technical Publications: digitale product informatie opmaken en delen met gebruikers groepen en klanten
  • Solid Edge Simulation en Solid Edge FloEFD: geoptimaliseerde integratie tussen flow- en structural simulation.
  • Solid Edge CAM: een nieuwe doorzoekbare postprocessordatabase en verbeterde voorbewerkings- en adaptieve freesmogelijkheden versnellen het programmeren.
  • Teamcenter® Share: een nieuwe cloud-gebaseerde samenwerkingstool die met Solid Edge (en andere CAD software) desktopbestanden kan synchroniseren en beveiligen.

Alles over deze versie lees je op de Siemens Solid Edge website.

Nieuwsgierig geworden? 

Bekijk de replay van ons  What’s new webinar  van 16 juli j.l. Of vraag een trial aan en ervaar zelf het ontwerpgemak van Solid Edge.

Blijf op de hoogte

solidedge2021

Solid Edge 2021 is naar mijn mening de beste Solid Edge-release in jaren! Er zijn veel dingen die het ontwerpproces voor onze engineers makkelijker zullen maken.

Een geweldige release. Ik moedig alle gebruikers aan om deze versie zo snel mogelijk te downloaden en te installeren, zodat je nog meer ontwerpplezier hebt.