Hoe het Solar Team met PLM leerde werken

Eind augustus en begin september 2022 heeft Enginia een Teamcenter met NX omgeving opgeleverd aan het Solar Team van de Universiteit Twente. Na de technische oplevering van de Teamcenter omgeving heeft het ontwikkelingsteam van Solar Team in 4 workshops geleerd hoe Teamcenter werkt. Tevens leerden ze hoe ze om moeten gaan met de in een andere CAD-software (SolidWorks) gemaakte modellen.

Het Solar Team leerde tijdens de workshops de volgende specifieke onderwerpen:

  • Een introductie van PLM en Teamcenter
  • Het uploaden in Teamcenter van een Solid Works model.
  • Uitleg van Teamcenter functionaliteiten zoals migreren SolidWorks model naar Teamcenter, revisiebeheer, vrijgaveproces d.m.v. workflows, stuklijsten en visualisatie van modellen.

Al in de eerste workshop erkende het team de toegevoegde waarde van Teamcenter. Met name het beheren van een model van vorige edities, dat centraal beschikbaar is, biedt enorme voordelen. Centraal beschikbaar voor zowel het huidige team, als het toekomstige nieuwe Solar team. Een nieuw team hoeft niet opnieuw een ontwerp te maken, maar kan met een basis beginnen van een vorige editie. De vorige editie is opgeslagen in Teamcenter én is hierdoor makkelijk terug te vinden. Van de vorige editie kan een kopie gemaakt worden om de basis te leggen voor een nieuw ontwerp. Na deze reeks van workshops is het team zelfstandig in Teamcenter en NX aan het werk gegaan.

Lees ook het artikel over het hele traject. Of wil je meer weten over wat PLM is? Bekijk dan het webinar Wat is PLM.

Solar Team Twente zet NX en Teamcenter in