Nieuwe release: Solid Edge 2019

Solid Edge 2019, de nieuwste versie van Solid Edge®-software van Siemens PLM Software, biedt de volgende generatie productontwikkeling voor de engineers van vandaag. Het beste elektrische en PCB-ontwerp. Volledig geïntegreerde simulatieanalyse. De nieuwste tools voor subtractieve en additive manufacturing. Nieuwe mogelijkheden voor requirementsbeheer. En gratis, veilige cloudgebaseerde projectsamenwerking. Mechanische verbeteringen omvatten nieuwe modulaire installatiemogelijkheden met P&ID en piping ontwerptechnologie.

Een compleet portfolio van betaalbare, eenvoudig te gebruiken softwaretools die alle aspecten van het productontwikkelingsproces omvat. Inclusief mechanisch en elektrisch ontwerp, simulatie, productie, technische documentatie en gegevensbeheer. Solid Edge 2019 voegt de allerbeste ontwerptechnologieën toe voor elektrisch ontwerp en printplaten (PCB’s), nieuwe mogelijkheden voor requirementsbeheer, volledig geïntegreerde simulatieanalyse, de nieuwste hulpmiddelen voor subtractieve en additieve fabricage en gratis veilige cloudgebaseerde projectsamenwerking toe. Het uitgebreide portfolio maakt het nog eenvoudiger voor klanten van alle bedrijfsgroottes om innovatie te realiseren door gebruik te maken van de end-to-end Digital Twin.

“De integratie van mechanische en elektrische ontwerptools binnen Solid Edge stelt ons in staat om onze aangepaste elektromechanische systemen sneller en goedkoper te ontwikkelen en te leveren dan onze concurrenten”, aldus Eric Becnel, VP en Engineering manager, RadioBro Corporation.

Geïntegreerde softwaretoepassingen zijn van cruciaal belang voor de complexe ontwerpprojecten met meerdere fasen van vandaag. Solid Edge Wiring Design biedt ontwerp- en simulatiehulpmiddelen voor het snel maken van bedradingsschema’s en verificatie van elektrische systemen. Solid Edge Harness Design voegt intuïtieve ontwerpgereedschappen voor harnassen en formulieren toe met geautomatiseerde deelselectie, ontwerpvalidatie en generatie van productierapporten. Solid Edge PCB-ontwerp versnelt de schematische capture en PCB-lay-out en is volledig geïntegreerd met mechanisch ontwerp om kostbare fouten te verminderen.

De nieuwste release van Solid Edge biedt nieuwe modulaire installatiemogelijkheden, met Solid Edge P&ID Design en Solid Edge Piping Design. Solid Edge P&ID Design biedt een 2D-stroomdiagram en symboolondersteuning voor P&ID-creatie en ondersteunt strenge eisen voor het ontwerp van installaties. Gecombineerd met Solid Edge Piping Design-mogelijkheden, zoals geautomatiseerd 3D-leidingontwerp met uitgebreide 3D-deelbibliotheken en volledig geautomatiseerde isometrische tekeningoutput voor fabrieksontwerp, kunnen deze nieuwe functies ontwerpfouten verminderen en zorgen voor efficiënt leidingontwerp in industrieën zoals olie en gas.

Nieuw ontwerp voor additive manufacturing-mogelijkheden omvat een betere controle van vormen, gewicht en sterkte en specifieke veiligheidsfactoren om klanten in staat te stellen nieuwe ontwerpen te ontwikkelen, nooit eerder mogelijk. Solid Edge automatiseert ook de printvoorbereiding, inclusief multi-color, multi-materiaal printmogelijkheden, die de materiaalafmetingen en onderdeleninventaris vermindert en de afhankelijkheid van kostbare productieapparatuur vermindert. Bovendien stellen deze nieuwe mogelijkheden fabrikanten in staat om lage productie aantallen zeer snel en betaalbaar te produceren. Ook nieuw in Solid Edge 2019 is Solid Edge CAM Pro, een uitgebreid, zeer flexibel systeem dat de nieuwste verspaningstechnologie gebruikt om CNC-werktuigmachines efficiënt te programmeren waardoor onderdelen worden vervaardigd zoals ontworpen.

“De wereldwijde marktbehoefte om steeds complexere producten te ontwikkelen en af ​​te leveren in een afnemend tijdschema, heeft veel nieuwe uitdagingen voor onze klanten gecreëerd, evenals nieuwe mogelijkheden om te differentiëren”, aldus John Miller, Senior Vice President van Mainstream Engineering, Siemens PLM Software. “Ik ben ervan overtuigd dat de integratie van toonaangevende technologieën van Mentor en de volgende generatie ontwerpmogelijkheden in het Solid Edge 2019-portfolio onze klanten zullen helpen innoveren in het nieuwe tijdperk van digitalisering.”

Solid Edge 2019

Blijf op de hoogte