TIP: Verbeter je Windows i.c.m. Solid Edge in 2 minuten

Voor u als Solid Edge gebruiker kan het best lastig zijn als uw software opeens anders werkt, omdat Windows een update heeft uitgevoerd. Waarom dit is en hoe u dit kan voorkomen leggen wij in deze topic uit. Wij raden u stellig aan deze handeling uit te voeren omdat Windows 10 niet altijd ondersteund wordt door Siemens wanneer u de meest recente updates heeft. Om er zeker van te zijn dat wij u kunnen helpen volstaat het een kleine instelling te doen. Na verloop van tijd is uw Windows en uw Solid Edge dan stabieler dan voorheen en door Siemens ondersteund.

Met de komst van Windows 10 heeft er een grote verschuiving plaatsgevonden in IT-land. In veel gevallen is deze verandering aan gebruikers in het MKB voorbij gegaan zonder dat u de implicaties voor u zelf heeft opgemerkt. Om u wijzen op de belangrijke verandering die uw gebruik van Solid Edge (en alle andere bedrijfssoftware!) kunnen beïnvloeden geven wij u in het kort informatie. Voor uitgebreider informatie kunt u contact opnemen met uw IT leverancier.

Windows wordt niet langer elke paar jaar volledig vervangen door een nieuwe Windows versie maar wordt enkele keren per jaar volledig geupdated met diverse nieuwe mogelijkheden (een “build”). Windows is hiermee een product geworden wat continue zal blijven veranderen. Heel fijn, zal u zeggen, maar wat heb ik hiermee te maken?

Gefeliciteerd met je nieuwe taak: productontwikkelaar!

Het zit zo: om dit doorlopende updaten mogelijk te maken is Microsoft overgestapt op een andere manier van productontwikkeling. Softwareontwikkelaars als Siemens konden voorheen enkele maanden testen met nieuwe Windows versies voordat het publiek die versies kreeg. Dat is niet langer het geval: Siemens krijgt de nieuwe Windows wanneer je die thuis ook krijgt. Microsoft heeft er voor gezorgd dat miljoenen Windows gebruikers tegelijkertijd de nieuwe Windows build krijgen. De laatste fouten komen dan aan het licht bij gebruikers welke Microsoft zelf en ook softwareontwikkelaars dan kunnen oplossen. Microsoft biedt hiervoor allerlei patches aan, wij kennen voor Solid Edge de Maintenance Packs.

Voor thuisgebruikers is het meestal geen probleem als er een foutje ergens in de software zit. Voor professionele gebruikers kan het knap lastig zijn als Solid Edge niet meer doet wat je er van verwacht omdat Windows geupdated is. Het zal dan enige tijd kunnen duren voordat Microsoft en Siemens een oplossing in de vorm van een update kunnen leveren. Dat dit lastig is snapt Microsoft ook en dus heeft men rekening gehouden met bedrijfsgebruikers.

Gratis bij Windows 10 Pro (dat had je toch al)

Voor gebruikers van de Pro  (en Enterprise) edities van Windows wordt gratis de mogelijkheid geboden om pas de grote, nieuwe updates te ontvangen op het moment dat Microsoft de update enkele maanden heeft kunnen testen bij al die miljoenen thuisgebruikers en die stabiel bevonden is voor het bedrijfsleven. Om gebruik te kunnen maken van Solid Edge heeft u al ten minste de Pro editie van Windows op uw computer en dus kunt u er ook voor kiezen om alleen deze doorontwikkelde Windows updates te krijgen. Maar dat moet je zelf instellen.

En mijn beveiligingsupdates?

Met het vertragen van de “Windows Feature Updates” blijven de andere updates wel gewoon komen. Beveiligingsupdates, updates aan uw Microsoft Office, enz. komen gewoon tijdig bij u binnen. Alleen de grote nieuwe features (en alle patches daarop) worden voor u uitgesteld totdat ze goed bevonden zijn.

Hoe stel ik dit in?

Heel eenvoudig. Wij hebben een filmpje voor u gemaakt hoe u het in stelt. Het kost u nog geen 2 minuten. Of vraag aan uw IT leverancier het voor u te doen. Zij kunnen u bovendien nog veel meer informatie geven over het hoe en waarom.

Klik hier voor de instelling in Windows Build 1703

Klik hier voor de instelling in Windows Build 1607 en 1511