Sales Consultant Tom vertelt over zijn eerste periode bij Enginia

Een nieuwe baan, andere collega’s en allemaal eerste indrukken. Hoe is het om bij Enginia te starten?  Tom is pas begonnen als Sales Consultant bij Enginia. Hoogste tijd om eens te vragen hoe hij zijn eerste maanden heeft ervaren.

Vertel eens, Tom: sinds wanneer werk je bij Enginia?

Op 1 april 2018 ben ik begonnen als Sales Consultant bij Enginia in Hengelo.

Hoe zagen je eerste maanden eruit?

Voornamelijk uit leren, lezen en mijn nieuwe collega’s leren kennen. In mijn eerste week kreeg ik van Wout Meijer, mijn manager, een inwerkschema. Hierbij moet je denken aan een kop koffie drinken met collega’s tot een presentatie over mijn visie op Smart Industry en Industrie 4.0. Verder ben ik zo vaak als mogelijk met mijn salescollega’s mee geweest naar klanten. Uiteindelijk leer je van de gesprekken en ervaringen het meest.

Eigenlijk kun je stellen dat ik tijdens de eerste periode zoveel mogelijk kennis heb proberen te vergaren. Kennis van onze producten tot de trends die spelen bij onze klanten in de maakindustrie. Wat hierbij hielp was, dat ik al in de eerste weken mocht deelnemen aan twee verschillende sales trainingen, die ik als erg nuttig heb ervaren.

Zo’n eerste periode kan best overweldigend zijn, was het pittig?

Als pittig heb ik het niet ervaren, maar het heeft wel gezorgd voor een gezonde spanning. Nieuwe omgeving, nieuwe collega’s, nieuwe verwachtingen én heel veel nieuwe informatie.

Enginia weet heel goed hoe de markt in elkaar steekt en dat het portfolio van Siemens behoorlijk indrukwekkend is. Ze geven mij gelukkig voldoende ruimte en vertrouwen om te leren en mijzelf te ontwikkelen.

Welk moment was het leukst?

In de afgelopen drie maanden heb ik meerdere leuke momenten beleefd, waaronder de verkoop van mijn eerste Solid Edge licentie, de samenwerking met collega’s maar ook het weekend weg met alle collega’s. Dit werd georganiseerd vanwege het feit dat de directeur, Paul Hörchner 20 jaar ondernemer is. Voor mij was dit een unieke kans om mijn collega’s beter te leren kennen

Al bijzondere dingen meegemaakt?

Eigenlijk heb ik de afgelopen drie maanden, in zijn geheel als bijzonder ervaren. Juist door de intensiviteit en diversiteit van het inwerkprogramma, is het een erg leerzame en ook leuke periode geweest en de dagen zijn voor mijn gevoel voorbij gevlogen.

Nu je bezig bent, is het wat je ervan verwacht had?

Jazeker! Het is een jong en dynamisch bedrijf waar veel vertrouwen heerst. Hiervoor heb ik gewerkt bij de Rabobank waar toch meer procesmatig wordt gewerkt. Tijdens mijn zoektocht naar mijn vervolgstap heb ik heel bewust gekozen voor een kleinere organisatie met korte lijnen in de communicatie. Vanaf het eerste moment heb ik het gevoel dat ik hier op mijn plek zit.

Waarom zou je Enginia als werkgever adviseren aan anderen?

Bij Enginia heerst een professionele, maar toch collegiale sfeer en is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Het is mooi om voor klanten in de maakindustrie van toegevoegde waarde te zijn door complexe vraagstukken op het gebied van digitalisering in de productontwikkeling en productie, samen op te lossen. Hiermee stel ik de de klant in staat om een stap te zetten richting Smart Industry.