Application Engineer Jure vertelt over zijn eerste periode bij Enginia

Een nieuwe baan, andere collega’s en allemaal eerste indrukken. Hoe is het om bij Enginia te starten?  Jure is begonnen als Application Engineer en doorgestroomd naar PLM Consultant. Hoogste tijd om eens te vragen hoe hij deze eerste periode heeft ervaren.

Vertel eens, Jure: sinds wanneer werk je bij Enginia?

Sinds half februari 2018 werk ik bij Enginia

Hoe zagen je eerste maanden eruit?

De eerste maanden waren uitdagend en leerzaam en vooral wennen. Eigenlijk een normaal proces als je ergens nieuw begint. Gelukkig kreeg ik veel support van mijn nieuwe collega’s. En omdat ik vanuit mijn vorige werkgever zelf ook wel eens naar de support belde, kende ik sommigen al. Dat was wel prettig.

Zo’n eerste periode kan best overweldigend zijn, was het pittig?

Uiteraard zaten er pittige dagen tussen waarbij de telefoon maar bleef rinkelen op de support en je niet alles af kreeg. Hier kun je natuurlijk niet omheen, zeker in het begin. Maar de onopgeloste zaken worden dan opgepakt door collega’s de eerst volgende werkdag. Door deze werkwijze en een goed ticket systeem worden vragen erg snel behandeld, wat ik wel de kracht van ons support team vind. Daarom ben ik blij deel uit te maken van dit team.

Welk moment was het leukst?

Een specifiek moment op de support kan ik me niet zo een-twee-drie herinneren, maar het jubileumuitje naar aanleiding van het 20-jarig ondernemerschap van Paul Hörchner, waarbij alle medewerkers met partner waren uitgenodigd, was wel één van de gezelligste dagen. Hier ontmoette ik ook de collega’s die op de twee andere vestigingen werken.

Al bijzondere dingen meegemaakt?

Wat me erg aan sprak is de saamhorigheid en gezelligheid onder collega’s die duidelijk werd tijdens het jubileumuitje. Hier voelde ik wel een bijzonder momentje. Verder vind ik het fijn dat klanten ook meedenken in ontwikkeling en verbeteringen in plaats van alleen de focus te leggen op mogelijke onvolkomenheden van de software.

Nu je bezig bent, is het wat je ervan verwacht had?

Op de support kon ik vrij snel meekomen met de dagelijkse werkzaamheden en issues van klanten, maar de diversiteit van de klantvragen verbaasde me ontzettend. De vragen zijn zo divers dat bij het ene gesprek je een engineersperspectief nodig hebt en het andere moment je een ICT specialist moet zijn om de issue op te kunnen lossen. Dit stimuleert mij wel om mezelf te ontwikkelen en leergierig te blijven.

Waarom zou je Enginia als werkgever adviseren aan anderen?

Als je op zoek bent naar een jong dynamisch kennis dragend team op het gebied van CAD, CAM en PLM applicaties ben je bij Enginia op het goede adres. Bij Enginia krijg je volop ruimte om je verder te ontwikkelen. Je kunt je meer specialiseren in de support of een specifiek product of een betere trainer worden. Of doorgroeien naar consultant of zelfs gedetacheerd worden bij klanten. Zelf kreeg ik ook al snel de kans door te groeien. Sinds juni 2018 ben ik werkzaam als PLM consultant.

 Benieuwd hoe jouw eerste maanden eruit zullen zien? Of gewoon op zoek naar een gave baan? Kijk snel bij onze vacatures.