Portfolio overview

Mechanical Design

Solid Edge gebruikt Synchronous Technology om het ontwerp proces te versnellen, wijzigingen sneller door te voeren en het hergebruik van data eenvoudiger te maken. In Solid Edge volgt het 3D ontwerp de snelheid van jou creatieve brein. Met Solid Edge heb je de beschikking over volwaardige ontwerp mogelijkheden zoals:

Electrical Design

Electrische componenten zijn meer weg te denken uit de producten van vandaag. Solid Edge Electrical biedt specifieke oplossingen voor de Electrical Engineer. Naast ontwerp tools voor schema’s en Lay-outs maakt Solid Edge Electrical naadloze samenwerking mogelijk tussen de ECAD en MCAD. Solid Edge biedt hierin:

Simulation

Je producten worden complexer en toch wil je de doorlooptijd verkorten. Waar kun je het engineering proces verkorten? Met simulatie software kun je al in een vroeg stadium checken of je ontwerp voldoet. Zonder dat je een kostbaar prototype moet maken. Met de schaalbare simulatiesoftware van Siemens verkort je de productietijd en bespaar je kosten.

Technical Publications

Handleidingen, instructies en specificatiebladen maken met traditionele tekstverwerkers gebeurt vaak in een laat stadium van het ontwerpproces, vaak tegen een leverdatum aan. Dit levert tijdsdruk op met fouten met in het ergste geval financiële consequenties. Solid Edge Technical Publications gebruikt de CAD data dynamisch. Hiermee ben je in staat om de technische documentatie parallel aan je ontwerp proces op te stellen.

Data Management

Breng technische data op orde met data management! Met een product data management systeem (PDM) houd je overzicht en verlies je geen onnodig tijd door het zoeken naar bestanden. Enginia levert data management software (Teamcenter) voor kleine, middelgrote en grote engineering afdelingen en assisteert bij de implementatie van de (built-in) Solid Edge Data Management.

Manufacturing

Solid Edge-productieoplossingen helpen jou bij het definiëren en uitvoeren van de meeste traditionele en nieuwe productieprocessen, waaronder CNC-bewerking, nesting, snijden, buigen, en additive methodieken. Deze softwareoplossingen werken vanuit je Solid Edge part, plaatwerk en assembly modellen en zorgen voor nauwkeurige en efficiënte productieprocessen.