Hoe werk je vanuit huis met Solid Edge?

De meeste engineers zitten 40 uur per week op kantoor. Toch is het soms wenselijk om vanuit huis te werken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Hierbij een aantal tips voor thuiswerken met Solid Edge.

Solid Edge downloaden

Je kunt Solid Edge eenvoudig downloaden door gebruik te maken van jullie webkey account. Je kunt hiervoor de installatiehandleiding gebruiken.

Licentie thuis gebruiken:

 • Ik gebruik een floating licentie
  De makkelijkste manier is om een VPN verbinding op te zetten naar je licentieserver.

  Geen VPN mogelijk?
  Wanneer je voor een bepaalde tijd je computer buiten het domein wilt gebruiken en toch gebruik wilt maken van een Solid Edge licentie, dan is er de mogelijkheid om een licentie tijdelijk uit te checken en vast te houden op jouw systeem. Wanneer dit is gedaan, dan is er geen connectie meer nodig met de licentie server. Dit heet License Borrowing. Hoe je dit doet staat omschreven in deze handleiding. Let wel, om de licentie te kunnen borrowen moet je PC bij het instellen in het domein van het bedrijf zitten. Vervolgens kun je hem uitchecken tot bijvoorbeeld 1 april.

 • Ik gebruik een Node Locked licentie
  Een Node Locked licentie is gekoppeld aan een werkstation. Wanneer je het gekoppelde systeem (tijdelijk) wilt wijzigen, kun je deze handleiding gebruiken.
 • Ik gebruik een Cloud Enabled License
  Je kunt thuis simpelweg inloggen met je eigen gegevens.

Data delen?

Als je niet bij een centrale database of server kunt om je data te delen of op te slaan, maak dan gebruik van de gratis Solid Edge Portal. Hiermee kun je data delen, bekijken en samenwerken aan projecten.

Vragen?
Ons supportteam staat uiteraard voor al jullie technische vragen klaar! Mail naar support@enginia.nl of bel op 085 – 489 17 17.

Voor vragen over de verschillende licenties, neem dan contact op met jullie accountmanager of mail naar software@enginia.nl.

Thuiswerken met Solid Edge