Contour

Berekent combi van lucht en temperatuur met FloEFD en anticipeert hiermee op uitval en storingen.

Contour bouwt onder andere voor Hewlett Pakket Enterprise modulaire datacentra die in zelfgebouwde containers geplaatst worden.
Voor de ontwikkeling van de datacentra en energie opslag systemen maakt Contour sinds 2005 gebruik van de 3D CAD oplossing Solid Edge. Het uitvoeren van een simulatie in een vroeg stadium van het ontwikkelproces is voor Contour ook al bekend terrein. Deels voeren zij de eenvoudigere simulaties zelf uit met Solid Edge Simulation. Voor de complexere situaties wordt dit uitbesteed bij bijvoorbeeld Enginia. En nu is ook Solid Edge FloEFD toegevoegd aan de tools waarmee deze producten worden geanalyseerd.

Voor de energie opslag systemen en data centra is het belangrijk dat de luchtflow zo optimaal is. Een lithium accu bijvoorbeeld mag niet te warm worden. Een optimale luchtverdeling is hier door nog belangrijker. Er worden bijvoorbeeld 10 accu’s op elkaar gestapeld en 20 in een rij. Alle accu’s moeten dezelfde temperatuur hebben. Als er een te groot temperatuurverschil ontstaat tussen de onderste en bovenste accu, zegt het hele setje accu’s; “ik stop ermee”. Kortom dit heeft impact op alles wat er op aangesloten is. Juist het willen berekenen van deze combi van lucht en temperatuur, heeft gezorgd dat Contour FLOEFD heeft toegevoegd aan hun set met analyse oplossingen.

“Voor Contour is het vroegtijdig simuleren in het ontwerp proces erg belangrijk. Juist in ons segment worden ruimtes steeds kleiner, accu’s en computers worden steeds krachtiger, dus wanneer je pas in een later stadium achter problemen komt is de impact daarvan veel groter. FloEFD bespaart ons nu al enorm op de kosten van het uitbesteden van simulaties. En het bespaart ons daarnaast ook op uren in de werkplaats om je product goed te krijgen of op de hersteluren in geval van storing of uitval.” zegt Edwin Schreuder, Manager Engineering bij Contour.