Koks optimaliseert bedrijfsproces met Teamcenter

KOKS Group B.V. dynamisch producent en leverancier van industrieel reinigingsmaterieel voor de olie en gasindustrie en wereldwijd voorloper op het gebied van veiligheid en kwaliteit, besloot de volgende stap te maken in de optimalisatie van hun bedrijfsproces. Ze constateerden dat in een groeiende organisatie het overzicht in de hoeveelheid data steeds moeilijker begon te worden. Zij zetten de volgende stap in optimalisatie van hun bedrijfsproces met Teamcenter Rapid Start.

Communicatie om data uit de engineering in andere bedrijfsprocessen te kunnen gebruiken werd steeds noodzakelijker. Denk hierbij aan het juiste tekeningenpakket samenstellen voor inkoop of de service afdeling die de reserve onderdelen gebruikt. Waar voorheen de kennis van de engineer bepalend was voor het beheer van de juiste versies en alle onderlinge relaties van bestanden in een folderstructuur op een centrale server, neemt nu Teamcenter deze taak grotendeels over van de engineers.

Ze hebben gekozen voor Teamcenter Rapid Start om zo snel van start te kunnen met Product Data Management (PDM) in hun bedrijfsproces. De basis met de benodigde informatie is in het systeem aanwezig. De verfijning van de inrichting in Teamcenter volgt later.