Vacature Solution Architect Teamcenter

Heeft de Industrie 4.0, Internet of Things en Teamcenter jouw interesse? Wil jij de losse software systemen binnen maakindustrie met elkaar verbinden?

Als Solution Architect Teamcenter ben jij verantwoordelijk voor de realisatie van stabiele en effectieve Teamcenter implementaties waarbij performance van de systemen key is.
Je bent technisch eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van het implementatie traject.
Je werkt aan een succesvolle procesautomatisering dat voor een groot deel tot stand komt door reëel verwachtingsmanagement en heldere afspraken.
Je bent een effectieve communicator die in staat is om complexe inzichten door te geven aan zowel technische als niet-technische doelgroepen.
Het werk bestaat o.a. uit complex configuratiewerk binnen Teamcenter, processen analyseren en inventariseren en de Statement of Deliveries vertalen in een technische oplossing.

Over jou

  • Je bent een analytische professional met een klantgerichte mentaliteit en je wilt voortdurend blijven leren over de nieuwste software technologieën.
  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde, IPO of Informatiekunde.
  • Je hebt specialistische kennis van en ervaring met het configureren van Teamcenter.
  • Je hebt kennis van ERP en/of 3D CAD.


Wij bieden jou

  • Je talent kunnen inzetten binnen een omgeving waarin je er écht toe doet.
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Een salaris en groeiplan die passen bij jouw ervaring en groeipotentie.
  • Werken op locatie bij de gaafste bedrijven in de maakindustrie of op een van onze kantoren in Nootdorp, Amersfoort of Hengelo. (kiezen mag!) en ook de optie tot thuiswerken.
  • Leren en kennisdelen. Met collega’s werk je intensief samen, kijk je naar de nieuwste ontwikkelingen en deel je deze regelmatig met elkaar.
  • Work hard, play hard. Naast hard werken hebben we ook veel lol samen. Er wordt regelmatig een kaartje gelegd en er worden leuke uitjes georganiseerd. Kortom, een hechte club van collega’s.


Over ons

Als grootste partner van Siemens in de Benelux, kunnen we terecht zeggen dat je bij een professionele club terecht komt.

Bij Enginia heerst een informele sfeer en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Enginia levert naast software veel toegevoegde waarde door training, consultancy en support. Wij werken met meer dan 50 collega’s op onze kantoren in Amersfoort, Hengelo, Nootdorp en bedienen vanuit hier de hele Nederlandse markt. Enginia is ambassadeur Smart Industry. Wij zetten ons in om ontwikkel- en productieprocessen bij onze klanten in de maakindustrie te versnellen door digitalisering, zodat zij meer ruimte hebben voor innovatie.

Shanna Koster Recruiter Enginia

Interesse in deze vacature?

Ik ben Shanna en vertel je er graag meer over.